Voorbeeld pagina

Schoorsteenonderhoud

Iedereen wil een veilige en gezonde woonomgeving. Door het onderhouden van je schoorsteen zorg je voor schone lucht, voor veiligheid en warmte in huis. De schoorsteen vegen is echter slechts een onderdeel van het schoorsteenonderhoud. Daarnaast vergroten ook een schoorsteenkap en vonkenvanger de veiligheid en het comfort van uw woning, en bevorderen zo een gezond leefklimaat.

Onderhoud van de schoorsteen voor gezond en veilig wonen

Het onderhouden van uw schoorsteen is belangrijk. Een goede schoorsteen zorgt voor een veilig gebruik van de kachel en de open haard. De lucht in huis moet gezond zijn en er mag geen vuil in kamer komen. In uw schoorsteen kunnen zich viezigheid, roet en vogelnesten verzamelen. Laat daarom regelmatig uw schoorsteen reinigen door een professionele schoorsteenveger.

Een verder gevaar van een slecht onderhouden schoorsteen is het uitbreken van brand in het rookkanaal. Een schoorsteenbrand kan uw gezondheid en huis beschadigen. Veel mensen laten de schoorsteen niet regelmatig vegen, omdat ze er vaak niet bij stilstaan dat hij onderhoud nodig heeft. Het advies is om tenminste één keer jaarlijks onderhoud te laten plegen. Bovendien stellen veel verzekeringsbedrijven dit verplicht en hebben dit opgenomen in de polis. Uitbetaling van schade vindt dus enkel plaats als u kunt aantonen dat uw schoorsteen in de afgelopen twaalf maanden geveegd is.

Tenslotte is voor het goed werken van de schoorsteen ook de buitenkant van de schoorsteen van belang. Een schoorsteen heeft veel te verduren in weer en wind. Dus moet ook het lood om de schoorsteen en de voegen in goede staat zijn.

Droge schoorsteen zonder vonken

U wilt uw huis zo goed mogelijk beschermen tegen alle mogelijke invloeden van buitenaf. Daarom is ook het schoorsteenonderhoud belangrijk. Bij ons kunt u terecht voor prachtige, op maat gemaakte schoorsteenkappen met vonkenvanger. Een schoorsteenkap zorgt ervoor dat er geen regen in de schoorsteen komt. Op deze manier blijft uw schoorsteen in een goede staat en wordt de trek van uw open haard of kachel bevorderd. Bovendien vormt een schoorsteenkap met vonkenvanger een fraaie en veilige afwerking van uw schoorsteen en de kroon op uw huis!

 

 

 

 

Afspraak?

Afspraak?